Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa w kremowej formie, banalne składniki - nibanalny smak.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 817
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 817
Składniki
Obrać pieczarki, pokroić w plasterki. Por pokroić w talarki, seler w kostkę. Posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć na oliwie, wrzucić pokrojone pieczarki, chwilę zasmażać, kiedy puszczą ,,soki", dodać por i seler, poddusić ok. 5 minut.
W tym czasie podgrzać bulion, do gorącego dodać zawartość patelni. Gotować ok. 30 min., aż warzywa będą miękkie. Dodać pokruszoną bułkę i poczekać aż nasiąknie. Zblendować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Podawać posypaną szczypiorkiem z chrupankami serowymi (na moim profilu).