Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i sycąca pieczarkowa zupa krem z pulpecikami. Doskonała na obiad dla całej rodziny. Gdy nie masz czasu na kompletny obiad z 2 dań, ta zupa nasyci Cie i zadowoli:)
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3149
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3149
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Zagotowuję dwa litry wody i wrzucam 4 kostki rosołowe drobiowe.
Pory oczyszczam, opłukuję, kroję w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam pokrojone pory i duszę pory, aż się zeszklą.
Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki i wraz z porami dodaję do zupy. Dla lepszego smaku pieczarki można chwilę poddusić na maśle, dodając sól i pieprz.
Mięso mielone wykładam do miski. Dodaję posiekaną cebulę i jajko. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Formuję malutkie pulpeciki, wkładam do zupy. Gotuję około 20 minut.
Dodaję serki, gotuję 3 minuty, przyprawiam. Zupę można posypać koperkiem lub posiekaną natką.