Krem pieczarkowy.

Krem pieczarkowy.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Ostatnio bardzo polubiłam takie zupy-krem,syte i szybkie w wykonaniu. Bardzo polecam.

Składniki

  • Pieczarki 60 dkg.
  • Marchew 1 średnia
  • Pietruszka 1 średnia
  • Cebula średnia
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • Sól ,pieprz
  • Masło do obsmażenia 1/4 kostki

Przygotowanie

  1. Warzywa,cebulę pokrojone obsmażyć na maśle.Pieczarki obgotować ,dodać podsmażone warzywa i gotować 20min.
    Po tym czasie zblendować ,doprawić do smaku,wlać zahartowaną śmietanę i zagotować.
    Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (6)

Futka 18 sierpnia 2016
Wspaniały, pożywny i bardzo smakowity krem :D
GREGORHSPEED 18 sierpnia 2016
Kremy są przepyszne <3
Jagoda50 19 sierpnia 2016
Pyszna zupa.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Pieczarki 60 dkg.
  • Marchew 1 średnia
  • Pietruszka 1 średnia
  • Cebula średnia
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • Sól ,pieprz
  • Masło do obsmażenia 1/4 kostki
Składniki