Krem marchewkowy

Krem marchewkowy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Rozgrzewająca zupa na chłodne dni

Składniki

  • 800 g marchwi
  • 400 ml.wywaru drobiowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Imbir
  • 0,5 szkl.mleczka kokosowego
  • 1 mała papryczka chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • rozmaryn,sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić,czosnek również,w garnku podgrzać oliwę,dodać cebulę i następnie czosnek.

  2. Marchew obrać i pokroić w talarki,wrzucić do garnka z cebulą i czosnkiem,podusić wszystko razem ok.10 min

  3. Dodać do marchwi wywar drobiowy i gotować do momentu gdy marchew będzie miękka,dodajemy rozmaryn i pokrojoną drobno papryczkę chili.

    Zestawiamy z ognia blendujemy całość na krem,dodajemy sól,pieprz, imbir oraz mleczko kokosowe.




    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 24 września 2014
Robię bardzo podobnie. Mogę potwierdzić, że taki krem jest wspaniały i faktycznie rozgrzewa. :-)
monikagotuje 24 września 2014
uwielbiam go robić w chłodne dni:)
Składniki
  • 800 g marchwi
  • 400 ml.wywaru drobiowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Imbir
  • 0,5 szkl.mleczka kokosowego
  • 1 mała papryczka chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • rozmaryn,sól,pieprz
Składniki