Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa krem wegetariańska. Zrobicie ją w 30 minut. Mango polecam jeść nie tylko jako dodatek do deserów. Idealnie komponuje się w daniach wytrawnych.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Mango, warzywa obieram. Do garnka wlewam wodę około 2 litry. Warzywa nie kroję na małe kawałki, jedynie na dwie części. Łatwiej będzie je potem rozdzielić. Do wody dodaję batata, marchewkę, seler, korzeń pietruszki, ziemniak, i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. W tym czasie w drugim garnku przesmażam pokrojoną cebule, czosnek i por. Do cebuli dodaję warzywa białe które wyjmuję z bulionu. Wlewam też połowę bulionu. Całość miksuję blenderem. Dodaję trzy łyżki jogurtu, doprawiam solą, pieprzem. Jak zupa jest za gęsta dolewam wody. Do garnka w którym zostały bataty, marchew, dodaję pokrojone mango i chwilę gotuję. Całość miksuję blenderem. Dodaję trzy łyżki jogurtu, sól, pieprz, kurkumę, papryczkę chili. Jak zupa jest gęsta dolewam wodę. Na talerz wylewam na przemian dwie łyżki zupy mango, dwie łyżki zupy białej. Dekoruję mango, chili, natką, jogurtem.