Krem kurkowy

Krem kurkowy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
drogie
Pyszne jesienne danie z dodatkiem mascarpone i curry :)

Przygotowanie

  1. Oczyszczone kurki wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami masła. Smażymy 3 minuty. Wsypujemy łyżeczkę curry. Posiekaną cebulę i czosnek dodajemy do kurek i znów smażymy 3 minuty. Marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce i dodajemy do grzybów. Dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlewamy litr wody, gotujemy na średnik ogniu, pod przykryciem około 20 minut.

  2. Po tym czasie dodajemy śmietanę oraz mascarpone. Zupę blendujemy na krem (po przestygnięciu). Doprawiamy do smaku.

Komentarze do przepisu (3)

Dolcevita-in-my-kitchen 17 października
Pycha :)
klaudia11098 21 października
Dziękuje :)
klaudia11098 21 października
Dziękuje :)
Składniki