Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię trwa w najlepsze, dlatego pewnie krem z dyni gości w wielu domach. u mnie również, tylko z tą różnicą, że urozmaicony cukinią.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Dynię obrać, wykroić miąższ z pestkami i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cukinię (jeśli nie jest młoda obrać) również pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i także pokroić w kostkę. W garnku na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i marchew, zalać wodą i gotować. Po pewnym czasie dodać cukinię, dalej gotować. Gdy warzywa są mięknie, całość zmiksować blenderem, doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Gotowy krem podać z kwaśną śmietaną.