Krem czosnkowy

Przepis dnia 2013-02-27
Krem czosnkowy
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Bardzo syta zupa

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, smażyć kilka minut, mieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek i tymianek, smażyć 2 minuty, mieszać.

  2. Ziemniaki przełożyć do rondla, dodać liść laurowy i ziele angielskie, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.

  3. Usunąć liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić starty na tarce z dużymi oczkami ser, gotować aż się rozpuści. Krem podawać z grzankami.

Komentarze do przepisu (5)

babciaaneczka 24 lutego 2013
Lubię wszystkie zupy kremy, a ta Twoja nie dość, że pyszna, to jeszcze na czasie /antygrypowa/, do ulubionych i... Czytaj całość »
Lubię wszystkie zupy kremy, a ta Twoja nie dość, że pyszna, to jeszcze na czasie /antygrypowa/, do ulubionych i do
szybkiego wykonania. Pozdrawiam.
Konto usunięte 24 lutego 2013
Musi być pyszna i aromatyczna - zabieram do wypróbowania :)))
bozka44 27 lutego 2013
Prima!! musze to wykonac koniecznie. dodaje 5.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki