Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa która swoim kolorom i smakiem zachęca do jedzenia. Moja rodzina się w niej zakochała. Jest lekko ostra i bardzo dobra.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Cebule i czosnek obieram, kroje drobno i przesmażam na maśle klarowanym.Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmażam. Dodaję umytą i pokrojoną cukinię razem ze skórą i chwilę przesmażam. Zalewam bulionem i gotuję aż ziemniaki będą miękkie. Około 5-10 minut. Zupę miksuję blenderem, dodaję pokrojony koperek i dalej miksuję. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z jogurtem, papryczką, koperkiem i kawałkami cukinii oraz pieprzem czerwonym.