Krem brukselkowo-kalafiorowo-brokułowy.

Krem brukselkowo-kalafiorowo-brokułowy.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Krem jest bardzo delikatny,syty i smaczny.Bardzo polecam:)

Składniki

  • brukselka mrożona 450g
  • mieszanka mrożona (kalafior,marchew,brokuł,) 450g
  • marchew 1 średnia
  • ryż 10dkg torebka
  • bulion drobiowy
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
  • Pieprz czarny ,maggi,sól

Przygotowanie

  1. Mieszankę i brukselkę wrzucić na gotujący bulion.Marchew pokroić w talarki również dodać.Gotować 15 min.Po tym czasie wsypać ryż z torebki lub odważyć 10dkg.
    Gotować do miękkości ryżu.
    Przestudzić i zblendować.Ponownie wstawić na gaz,doprawić do smaku oraz śmietaną.
    Jeśli krem będzie za gęsty dolać przegotowanej wody tyle by konsystencja nas zadowoliła.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 15 marca 2017
Zupy kremy są najlepsze na świecie <3 Pyszności <3
Bellapi 16 marca 2017
nasze smaki :)
Docherro 17 marca 2017
zgadza się:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • brukselka mrożona 450g
  • mieszanka mrożona (kalafior,marchew,brokuł,) 450g
  • marchew 1 średnia
  • ryż 10dkg torebka
  • bulion drobiowy
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
  • Pieprz czarny ,maggi,sól
Składniki