Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna robota, a dwie zupy - w diecie lekkostrawnej, czyli bez mięsa, bez pora, bez soli...
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 74
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 74
Składniki
Smak polski: Warzywa myję obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Wsypuję ryż, zalewam woda i gotuję 15 minut od momentu rozpoczęcia wrzenia. Pierwsza zupa pod nazwą "ryżanka" gotowa :)
Smak włoski: Przechowaną przez noc w lodówce zupę, podgrzewam, dodaję "passata italiana", razem gotuję 10 minut, posypuję zieleniną. Druga zupa gotowa :) Przepis na "passata italiana" jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-passata-italiana-pomidorowy-gotowiec-na-zime,153740,domowapiwniczka.html Jeśli jej nie ma, to na 4 spore porcje zupy można dodać przecier pomidorowy i zmielone razem przyprawy: 1 suszony pomidor, 1/4 łyżeczki oregano, 1/5 łyżeczki bazylii, szczypta ziół prowansalskich, szczypta pieprzu cayenne)