Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imbir, czerwona pasta curry, czosnek i kolendra zapewniają mocny smak
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą.
Cebulę pokroić w piórka, imbir i czosnek w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzany w sporym garnku olej kokosowy. Smażyć 4-5 minut do zeszklenia cebuli. Dodać pastę curry i kurkumę.
Następnie wlać bulion i mleko kokosowe, wrzucić zielony groszek gotować 5-6 minut. W międzyczasie kapustę pak choi pokroić na kawałki, dodać do zupy, gotować kolejne 2-3 minuty.
Zupę doprawić do smaku cukrem palmowym, sokiem z limonki i ewentualnie solą. Makaron ryżowy przełożyć do misek, zalać zupą, podawać z kolendrą.