Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w mojej ulubionej wersji, bo z babcinego, śląskiego przepisu
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8424
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8424
Składniki
boczek kroimy w niedużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy
w dużym garnku smażymy boczek, jak już wytopi się tłuszcz, dodajemy cebulę i smażymy dalej, aż się nieco przyrumieni
teraz do garnka wkładamy kiełbasę, zalewamy 2 litrami gorącej wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut
ugotowaną kiełbasę wyciągamy z garnka, studzimy nieco, obieramy z osłonek i kroimy w plasterki
do garnka z wywarem wlewamy zakwas, dodajemy czosnek, chrzan, majeranek, gotujemy 10 minut, dodajemy kiełbasę i śmietankę, przyprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, smacznego !!! ;-)