Kapuśniak z młodej kiszonej kapusty.

Kapuśniak z młodej kiszonej kapusty.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Kapuśniak z młodej kiszonej kapusty ugotowany na boczku wędzonym i kiełbasie śląskiej, nawet latem smakuje. Polecam.

Składniki

Przygotowanie

  1. W 1,5 litra wody gotujemy skórkę z boczku, ziemniaki i pęczak, jednocześnie smażymy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę. Gdy ziemniaki są miękkie wrzucamy usmażony boczek z kiełbasą, tylko bez tłuszczu, bo na tym tłuszczu podsmażymy kapustę kiszoną z sokiem.

  2. Podczas smażenia kapusty posypujemy ją majerankiem i mieszamy. Do gotującej się na wolnym ogniu zupy, dodajemy pastę rosołową, czosnek i pozostałe przyprawy. Gdy kapusta troszkę się podsmaży, dodajemy ją do garnka i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy pomidory krojone z puszki, mieszamy i gotujemy około 15 minut, jak trzeba to doprawiamy do smaku. Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 27 lipca 2018
Dawno takiego nie jadłam :-)
bryssska 28 lipca 2018
Uwielbiam ;-D
Składniki
Składniki