Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Dziś jest tak ponury że zachciało mi się kwaśnej zupy, tak więc ugotowałam.

Składniki

  • Porcje z gęsi,
  • 2 średniej wielkości marchewki,
  • około pół szklanki kaszy jęczmiennej,
  • 6 - 8 ziemniaków średniej wielkości,
  • 450 g kapusty kiszonej,
  • 2 łyżki majeranku.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje oraz marchew pokrojoną dowolnie i gotować do miękkości mięsa.

  2. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.

  3. Po chwili dodać kaszę jęczmienną i gotować do miękkości ziemniaków i kaszy.

  4. Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę.

  5. Po chwili dodać majeranek i gotować do miękkości kapusty.

  6. Uwielbiam taką zupkę z bardzo dużą ilością pieprzu ziołowego.

Składniki
  • Porcje z gęsi,
  • 2 średniej wielkości marchewki,
  • około pół szklanki kaszy jęczmiennej,
  • 6 - 8 ziemniaków średniej wielkości,
  • 450 g kapusty kiszonej,
  • 2 łyżki majeranku.
Składniki