Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z lekko korzenną nutą i jajkiem. U mnie dzisiaj z czerwoną kapustą. Kłącze imbiru likwiduje z organizmu toksyny, bakterie i wirusy.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Z udek ugotuj rosół. Miękkie mięso wyjmij, oddziel od kości. Do nowego saganka odlej 1200 ml rosołu, dodaj posiekaną czerwoną kapustę i kiszoną. Włóż anyż i kawałek imbiru. Całość gotuj około 60 minut na małym ogniu.
W tym czasie posiekaj cebulę i czosnek, przesmaż je na łyżce oleju do lekkiego przyrumienienia, dodaj do zupy. Ziemniaki pokrój w kostkę gotuj w osolonej wodzie, tak żeby były nie do końca miękkie. Gdy kapusta zmięknie, dodaj kawałki mięsa, ziemniaki. W razie potrzeby można dolać ciepły rosół. Dopraw do smaku świeżym majerankiem, solą, pieprzem i octem. Gotuj 2-3 minuty. Kapuśniak podawaj posypany natką pietruszki i z połówką jajka.