Kapuśniak rybny z warzywami

Kapuśniak rybny z warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Z czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki?

Składniki

  • 300 g fileta z czarnego dorsza
  • 1 szklanka kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 pietruszka
  • 200 g brukselki
  • 1/4 kalafiora
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżki smalcu wieprzowego
  • 1 płaska łyżka mąki
  • mielony kminek do smaku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
    Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.
    Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.
    Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (4)

slodkisentyment 30 stycznia 2019
Wygląda pysznie :) Nie jadłam jeszcze kapuśniaku z rybą. Świetny pomysł
babcitereskiciasta 30 stycznia 2019
Teraz będzie chodził za mną kapuśniak. W tym wydaniu na pewno pyszny.:)
Maudie 30 stycznia 2019
Super zupka!Pomysł na kapuśniak z rybą świetny:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g fileta z czarnego dorsza
  • 1 szklanka kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 pietruszka
  • 200 g brukselki
  • 1/4 kalafiora
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżki smalcu wieprzowego
  • 1 płaska łyżka mąki
  • mielony kminek do smaku
  • sól, pieprz
Składniki