Kapuśniak orientalny

Kapuśniak orientalny
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kuchnia fusion pełną gębą :P . Trochę chińskiej, koreańskiej i tajskiej kuchni. Kochamy <3

Składniki

  • 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm korzenia imbiru
  • 1 opakowanie tzw. mieszanki chińskiej
  • 1,2 l bulionu drobiowego
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 garść pokrojonych w paski grzybów mun
  • 2 sztuki kapusty pak choi
  • 200 g makaronu Udon

Przygotowanie

  1. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną szalotkę, następnie czosnek oraz imbir-również posiekane.
    Mieszankę przelewamy gorącą wodą, odcedzamy, dodajemy do cebuli. Dusimy przez chwilę (10 min.), dodajemy gorący bulion drobiowy wymieszany z cukrem i sosem oraz grzyby mun. Gotujemy 5 min.
    Kapustę kroimy w dowolne kawałki (u nas mniej więcej 2 cm ), wrzucamy do zupy razem z makaronem. Gotujemy do jego miękkości.

Komentarze do przepisu (4)

kuchmariola63 10 listopada 2018
Lubię takie azjatyckie smaki :)
babcitereskiciasta 11 listopada 2018
Musi być pyszny.:)
bryssska 12 listopada 2018
Pycha ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm korzenia imbiru
  • 1 opakowanie tzw. mieszanki chińskiej
  • 1,2 l bulionu drobiowego
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 garść pokrojonych w paski grzybów mun
  • 2 sztuki kapusty pak choi
  • 200 g makaronu Udon
Składniki