Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania zupa. Jest smaczna i lekka.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1466
Polecam.
Odsłon: 245
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 61
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 258
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1466
Polecam.
Odsłon: 245
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 61
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 258
Składniki
Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Mięso rozdrobnić. Warzywa dodać do bulionu, wywaru powinno być 2-3 cm ponad składniki zupy. Do zupy dodać też ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz do smaku. Warzywa gotować 10min i po tym czasie dodać poszatkowane kiszoną kapustę, jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przed dodaniem do zupy należy opłukać ją pod bieżącą wodą. Całość gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać rozdrobnione mięs oraz przecier pomidorowy, wymieszać, w razie potrzeby doprawić.