Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Pachnące świeże podgrzybki i kiszona kapusta to dobry duet. Zupa bardzo sycąca.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 519
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 519
Składniki
Żeberka oczyścić, umyć, przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, listek, ziele, pieprz, łyżeczkę soli i gotować ok. 30 min. Mięso i warzywa usunąć. Do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, pokrojone podgrzybki, kiszoną kapustę i ugnieciony jałowiec, cukier. Dusić na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Dodać trochę gorącej, przegotowanej wody i dusić ok. 30 min. Kapustę z grzybami przełożyć z patelni do wywaru. Gotować jeszcze ok 10 min. Dodać szczyptę kminku i sól do smaku. Kapuśniak podawać gorący. Smacznego. Porady Mięso z żeberek można pokroić i dodać do zupy, ale nie koniecznie. Ja mięso wykorzystuję do pierogów.