Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na taką zupkę pewnie każdy się skusi, smaczna pożywna na bazie młodej kapusty z dodatkiem kuleczek mięsnych, bez potrzeby robienia drugiego dania.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 803
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 419
Szybka i prosta babka
Odsłon: 81
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 803
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 419
Szybka i prosta babka
Odsłon: 81
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kotlety wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w małą kostkę, przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną, pokrojoną w słupki marchew oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Warzywa łączymy z ziemniakami, dodajemy przecier pomidorowe, ewentualnie podlewamy woda jak jest za mało i doprawiamy chili. 5. Pod koniec gotowania zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i łączymy z kotletami. Chwilę gotujemy.
6. Zupa gotowa. 7. Smacznego