Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na takie jedzenie które dziś zrobiłam, przypomniały mi się od razu lata dzieciństwa często nam mama tak gotowała jest przepyszna. Jeśli już tak ktoś jadł to wie jaki to smak. Ja osobiście wolałabym z kapusty kiszonej ale mąż uwielbia z kapusty słodkiej więc mu ugotowałam aby ucieszył swoje podniebienie.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13097
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 60
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 54
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13097
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 60
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 54
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte skrzydełka ( miałam mrożone ) oraz marchew pokrojoną dowolnie.
Gotować do miękkości skrzydełek, gdy już skrzydełka są miękkie wyjąć je z wywaru, ostudzić i oddzielić mięso od kości.
Na wywar wrzucić poszatkowaną kapustę i ją po gotować doprawiając do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.
Gdy kapusta jest już miękka dodać oskubane mięso i nadal gotować na wolnym ogniu.
Po chwili dodać majeranek chwilę po gotować ( cały czas gotowałam z przykrytą pokrywką ).
Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony koper i całość po gotować już bez pokrywki.
Taką kapustę podałam z ugotowanymi całymi ziemniakami.