Kapuśniak

Kapuśniak
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Monika88
:-)

Składniki

  • Kapusta kiszona 500g
  • Boczek parzony 100g
  • kiełbasa myśliwska 2 szt
  • Marchew 1 szt
  • Cebula 1 szt
  • Pomidor 2 szt
  • Oliwa z oliwek
  • Ziemniaki 5-6 szt
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną gotuję do miękkości z zielem angielskim i liściem laurowym. Marchew obieram i tre na tarce duże oczka.dodaje do kapusty. Kiełbasę kroje na pół. Boczek w paski. Cebulkę w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ja gotuję osobno.

  2. Cebulkę smażę na oliwie. Dodaje kiełbasę i boczek ( ja w frytkownicy beztłuszczowej robiłam) dodać pokrojone drobno pomidory.
    Kiedy kapusta jest miękka wrzucam ziemniaki i mięsko. Gotuję jeszcze chwilę wszystko razem. Doprawiam. Dodałam koperek dla świeżości :) pycha

Składniki
  • Kapusta kiszona 500g
  • Boczek parzony 100g
  • kiełbasa myśliwska 2 szt
  • Marchew 1 szt
  • Cebula 1 szt
  • Pomidor 2 szt
  • Oliwa z oliwek
  • Ziemniaki 5-6 szt
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Sól i pieprz
Składniki