Kapuśniak

Kapuśniak
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: mojedomowe
Idealny na mroźne dni. Super rozgrzewający.

Składniki

  • Woreczek kapusty kiszonej
  • 30 g boczku wędzonego
  • 2 kawałki swojskiej kiełbasy
  • 4 żeberka
  • Sól, pieprz,liść laurowy
  • 2 ziela angieskie

Przygotowanie

  1. Kapustę płuczemy żeby nie była za kwaśna. Boczek smażmy na maśle 3 min. 

  2. Gotujemy żeberka do miękkości,następnie dodajemy kapustę,kiełbasę i boczek gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Mięso obieramy i dodajemy do zupy.Podajemy z ziemniakami.

Składniki
  • Woreczek kapusty kiszonej
  • 30 g boczku wędzonego
  • 2 kawałki swojskiej kiełbasy
  • 4 żeberka
  • Sól, pieprz,liść laurowy
  • 2 ziela angieskie
Składniki