Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna lekka zupa z kalafiora.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 762
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 851
Polecam.
Odsłon: 592
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 762
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 851
Polecam.
Odsłon: 592
Składniki
Do bulionu włóż kalafior podzielony na różyczki i zagotuj. Następnie gotuj 15 minut.
Zmiksuj zupę na gładko.
Dodaj do zupy mleko, szczyptę soli, pieprz oraz sok z cytryny. Gotuj kolejne 5 minut.
Na patelni rozgrzej odrobinę masła z gałką muszkatołową. Opiecz chleb tostowy z obu stron na złoty kolor.
Pokrój grzanki w kostkę i posyp nimi zupę. Smacznego ;-)