Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa. Tradycyjna zupa z kalafiora ziemniaków i marchewki. Przepyszny i szybki obiad dla całej rodziny…
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4767
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 936
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4767
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 936
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz rozgnieciony czosnek. Po chwili dodajemy marchewkę i pietruszkę pokrojoną w plasterki.
Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kalafior rozdzielony na małe różyczki. Przesmażamy jeszcze około 5 minut.
. Całość zalewamy bulionem, dodajemy sól pieprz, posiekany koperek oraz pokrojony szczypiorek i gotujemy przez 10 minut.
To zabielenia używamy śmietany 18% do której najpierw dodajemy kilka łyżek zimnej wody i mieszamy. Następnie stopniowo dolewamy kilka łyżek gorącego wywaru i dopiero dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez 5-10 minut. Na koniec możemy doprawić pieprzem lub solą według uznania. Smacznego….