Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienna zupa z dyni"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20978
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20978
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę, pietruszkę oraz dynię obierz, umyj i pokrój w kostkę.
W garnku roztop masło, wrzuć warzywa, smaż 3-4 minuty i zalej je wywarem. Gotuj całość ok. pół godziny, przestudź i połowę zmiksuj.
Dolej krem do zupy, jeszcze raz zagotuj, połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, dopraw imbirem i ewentualnie solą oraz pieprzem.
Gotową zupę dyniową podawaj skropioną oliwą i sowicie posypaną posiekanym koperkiem.
Czas: 50 min, 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV