Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna zupa z ciecierzycy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Cebule, czosnek oraz marchewki obierz, opłucz, osusz, a potem drobno posiekaj. Morele pokrój w kosteczkę. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 4 łyżki oleju. Przesmaż marchewkę.
Po chwili dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem, smaż razem jeszcze 1-2 minuty. Dodaj ciecierzycę z puszki wraz z zalewą oraz litr wody. Wsyp posiekane morele.
Opłucz 2 gałązki rozmarynu, otrzyj igiełki. Umyj i posiekaj kilka listków szałwii. Dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Dopraw solą oraz pieprzem.
Przesiej na stolnicę mąkę na makaron. Dodaj 2 łyżki oleju oraz 5 łyżek wody. Zagnieć ciasto, rozwałkuj na bardzo cienki placek.
Zroluj go i pokrój w cienkie paseczki. Wrzuć do gotującej się zupy. Przemieszaj, gotuj do miękkości makaronu. Gotową zupę posyp przed podaniem posiekanymi ziołami.
czas ok. 60 min; porcja – 490 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety