Jesienna kartoflanka

Jesienna kartoflanka
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: GregoryPek
Jedna porcja zawiera 262 kcal (1095 kJ) Rada: Do zupy można użyć zamrożonego bulionu lub kostki

Składniki

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać suszone przyprawy, wymieszać i dusić, dopóki nie zaczną pachnieć.
    Dodać bulion mięsny i zagotować. Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w plasterki8 bezpośrednio do zupy; w ten sposób nie ściemnieją.
    Paprykę przekroić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie paski i dodać do zupy. Gortować pod przykryciem.
    Oczyszczony por podzielić na 3 części, a potem pokroić je w cienkie talarki, opłukać dodać do zupy i gotować. Przed podaniem na stół, zupę posolić i doprawić.

Komentarze do przepisu (1)

peugeot 11 lutego 2008
Ugotowałem zgodnie z przepisem- nie udało mi się zjeść. Odrzuciłem paprykę,pory, tymianek i majeranek- niebo... Czytaj całość »
Ugotowałem zgodnie z przepisem- nie udało mi się zjeść. Odrzuciłem paprykę,pory, tymianek i majeranek- niebo w gębie!!!!
Składniki
Składniki