Jarzynowa zupa krem z klopsikami.

Jarzynowa zupa krem z klopsikami.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Zazula1
Pożywne,smaczne,lekkostrawne.

Składniki

  • mięso mielone z indyka 50 dkg
  • Warzywa mogą być mrożone-u mnie dynia,brukselka,marchew,kalafior,pora.
  • otręby owsiane 2 łyżki,jajko 1szt,tarta bułka 1łyżka,mąka 1łyżka.
  • przecier pomidorowy 1 łyżka,pieprz i sól,świeży koperek,świeża bazylia

Przygotowanie

  1. Mięso,wymieszać z otrębami,jajkiem,tartą bułką,doprawić do smaku,obtoczyć w mące.Zagotować 1 litr wody,osolić,dodać klopsy,gotować 5min.Następnie dodać warzywa i gotować do ich miękkości.

  2. Ugotowane klopsy wyjąć a zupę zmiksować.

  3. Doprawić do smaku,dodać przecier pomidorowy /nie koniecznie/ zupa uzyska bardziej wyrazisty smak,z powrotem włożyć klopsy i zagotować.Posypać koperkiem bazylią,zostawić chwilkę przykryte by przeszła smakiem zieleniny.
    Tak wykonaną zupkę można też podać maluszkom :)

Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 11 kwietnia 2013
super zupka, zabieram do schowka :)
Konto usunięte 11 kwietnia 2013
Pyszna , zdrowa zupka , robię podobnie tylko zamiast klopsików okraszam skwarkami z wędzonego boczku ,... Czytaj całość »
Pyszna , zdrowa zupka , robię podobnie tylko zamiast klopsików okraszam skwarkami z wędzonego boczku , następnym razem wypróbuję po twojemu.
Nukleon 11 kwietnia 2013
Zazulka, pyszna i pożywna zupa.Mięso z indyka bardzo pasuje.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone z indyka 50 dkg
  • Warzywa mogą być mrożone-u mnie dynia,brukselka,marchew,kalafior,pora.
  • otręby owsiane 2 łyżki,jajko 1szt,tarta bułka 1łyżka,mąka 1łyżka.
  • przecier pomidorowy 1 łyżka,pieprz i sól,świeży koperek,świeża bazylia
Składniki