Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia węgierska
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 424
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22791
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5360
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 424
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22791
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5360
Składniki
POSIEKAŁEM CEBULĘ, USMAŻYŁEM NA OLEJU, POSYPAŁEM SŁODKĄ PAPRYKĄ, WYMIESZAŁEM. MIĘSO POKROIŁEM W KOSTKĘ, DODALEM DO CEBULI, ZWIĘKSZYŁEM PŁOMIEŃ. PRZYPRAWIŁEM SOLĄ I PIEPRZEM, DUSIŁEM POD PRZYKRYCIEM WE WŁASNYM SOSIE ( JEŚLI BĘDZIE KONIECZNE, NALEŻY WLAĆ TROCHĘ WODY ). GDY MIĘSO BYŁO PRAWIE MIĘKKIE, DOLAŁEM TYLE WODY ILE CHCIAŁEM MIEĆ ZUPY, DORZUCIŁEM ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ, MARCHEWKĘ POKROJONĄ W PLASTERKI ORAZ PIETRUSZKĘ W CAŁOŚCI. DODAŁEM KMINEK I CZOSNEK. WŁOŻYŁEM ZIELONĄ I CZERWONĄ PAPRYKĘ ( BEZ NASIONEK )I CAŁEGO POMIDORA. GDY JARZYNY BYŁY UGOTOWANE WYJĄŁEM PIETRUSZKĘ , POMIDORA I PAPRYKĘ. JEŚLI KTOŚ LUBI OSTRZEJSZE SMAKI MOZĘ DODAĆ CZUSZKĘ POKROJONĄ W CIENKIE PLASTERKI , ALBO OSTRĄ PAPRYKĘ.