Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta aromatyczna zupa gulaszowa z dynią na mięsie wieprzowym, idealna na zimne jesienne dni, doskonale rozgrzewa dzięki doprawieniu pieprzem cayenne, porcja takiej pyszności skutecznie zaspokoi głód, polecam jako jednogarnkowe danie.
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1378
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 120
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 658
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1378
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 120
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 658
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć słodką papryką, suszonym rozmarynem i jarzynką. W dużym płaskim garnku rozgrzać masło , włożyć mięso, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek i krótko obsmażyć 5-6 minut, pod przykryciem, dodać ziele angielskie i liść laurowy, zalać połową bulionu i gotować 15 minut, po tym czasie dodać pokrojoną na kawałki marchewkę, fasolkę szparagową , ziemniaki oraz cukinię i dynię, wlać resztę bulionu i gotować do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie, doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne, dodać koncentrat pomidorowy i gotować chwilę, 2-3 minuty, gulaszową można zagęścić odrobiną zawiesiny z mąki i wody ale nie jest to konieczne. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.