Gulasz warzywny

Gulasz warzywny
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: KORAL
Zdrowy i smaczny gulasz.

Składniki

  • 1 młoda kalarepka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 paprtka zielona
  • 1 ogórek grunkowy
  • fasolka szparagowa ok. 200 g
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • majeranek, bazylia, cząber, pieprz, ew. sól

Przygotowanie

  1. Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę, obieramy i kroimy w małą kostkę, umytą kalarepkę w większą kostkę.
    Czosnek przeciskamy przez praskę.

  2. Do garnka gotowania na parze, wkładamy najpierw kawałki papryki. Parujemy ok. 10 minut.
    Następnie dodajemy, ogórki, cebulę, kalarepkę, czosnek i fasolkę, posypujemy majerankiem i bazylią.
    Dalej parujemy około 15 minut.
    Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy cząber ( wcześniej podany lubi nadawać goryczkę ).

  3. Gulasz przekładamy do misek, podlewamy wodą z gotowania i ew. doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (3)

konhambos 16 maja
Bardzo smaczne danie, z mlodych warzyw pewnie podwójnie smaczne.
Docherro 16 maja
Świetny,coś dla mnie:)
fafiatko 16 maja
Smacznie i lekko!
Składniki
  • 1 młoda kalarepka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 paprtka zielona
  • 1 ogórek grunkowy
  • fasolka szparagowa ok. 200 g
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • majeranek, bazylia, cząber, pieprz, ew. sól
Składniki