Grzybowy kapuśniak

Grzybowy kapuśniak
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Polska kuchnia fusion: pyszne połączenie kapuśniaku i grzybowej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do wody wrzuciłam żeberka. Kiedy woda się zagotowała, dodałam pokrojoną marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, poszatkowaną małą kapustę, całego selra i pietruszkę, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, sól. Namoczyłam w miseczce grzyby suszone. Po 20 minutach pokroiłam je i dodałam do zupy. Po godzinie dodałam ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Zrobiłam zasmażkę ze smalcu i cebuli i dodałam do gotowej zupy. Zupa będzie smaczniejsza i bardziej fusion, jeśli dodamy kilka kropli sosu sojowego.

Komentarze do przepisu (2)

cytrynkaaa 13 września 2011
mmmmm ślinka cieknie już czuję połączenie kapusty i aromatycznych grzybów super przepis .... a czy można by... Czytaj całość »
mmmmm ślinka cieknie już czuję połączenie kapusty i aromatycznych grzybów super przepis .... a czy można by było dodać trochę kiszonej kapusty?? dla zaostrzenia smaku lubię kontrast między kwaśną kapustą a grzybami nie zepsuje to efektu całości ??
taura 13 września 2011
nie wiem, czy kwaśna kapusta nie zagłuszy delkiatnego smaku słodkiej kapusty. Ale zawsze warto... Czytaj całość »
nie wiem, czy kwaśna kapusta nie zagłuszy delkiatnego smaku słodkiej kapusty. Ale zawsze warto poeksperymentować, z pewnością będzie smaczne :)
Składniki
Składniki