Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewająca zupa na obiad.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 217
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 58
...ale pyszny.
Odsłon: 128
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 217
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 58
...ale pyszny.
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie: Cebulę, pora pokroić i podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy, dodać pokrojonego ziemniaka, podsmażyć, zalać gorącym bulionem i gotować 10 minut. Wsypać groszek i gotować jeszcze 8-10 minut. Po ugotowaniu odłożyć ½ szklanki groszku. Zupę zdjąć z ognia i zblendować na gładko i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną miętę i znowu zblendować, dodać odłożony groszek i jeszcze przez chwilę podgotować by odłożony groszek się zagrzał.