Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka dla ciężko pracujących.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć na noc, odcedzić, następnie podgotować w rosole. Wrzucić pokrojoną włoszczyznę i całość ugotować do miękkości. Do gorącej zupy dodać pokrojony boczek i zasmażkę z maki, boczku i cebuli. Przyprawić do smaku razem z roztartym czosnkiem, zagotować i podawać z pieczywem lub grzankami.