Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzepis na moją grochówkę, z dodatkiem kiełbaski i ziemniaków i obowiązkowo majerankiem
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1241
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 90
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 304
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1241
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 90
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 304
Składniki
Groch namoczyć, najlepiej na noc, a minimum na dwie godziny. Następnie odlać wodę, przeplukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości ( 30-40 minut).
Cebulę posiekać, marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Ziemniaki i kiełbasę pokroić w kostkę (kiełbasa drobniej). W garnku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać marchew i pietruszkę, chwilę podsmażyć dodać kiełbasę i ziemniaki, smażyć ok 10 minut, dodać 2 litry wody, ziele angielskie i liść laurowy, posolić, gotować ok 10 minut, dodać groch i gotować kolejne 10 minut.
Na koniec dodać majeranek, przeciśnięty czosnek, doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą.