Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna,polecam:)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8424
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8424
Składniki
Groch łuskany kilka razy wypłukać w zimnej wodzie. Nalać zimną wodę tyle by groch był dobrze przykryty i zostawić w niej na noc. Na dugi dzień wstawić groch na palnik w wodzie w której był moczony. Dodać ziele i liście laurowe. Gotować min.3 godz.Po tym czasie dodać wędzone nóżki i dalej gotować,uzupełniać wodę by nie było bardzo gęsto. Miękkie udka wyjąć i obrać mięso,skóry wyrzuciłam. Dodać mięso do grochówki i gotować jeśli groch nie rozgotował się całkowicie.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,majeranek, lubczyk ,pieprze,sól oraz maggi( jeśli nie używacie nie dodawajcie,ja bardzo lubię).Zagotować przez 5 min. Uzupełnić wodą jak jest potrzeba,grochówka powinna być dość gęsta.
Smacznego życzę!