Grochówka na wędzonych kościach schabowych

Grochówka na wędzonych kościach schabowych
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Grochówka - kto jej nie lubi ?

Składniki

  • kilka kości wędzonych,
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 400 g łuskanych połówek grochu
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 sztuki kiełbasy wędzonej
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Przygotowanie


  1. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i kości wędzonych. Po zebraniu szumowin dodałem opłukane połówki grochu, listki laurowe i ziele angielskie. Kiełbasę pokroiłem w kostkę. Przesmażyłem, dodałem cebulę. Zrumienione składniki wrzuciłem do garnka z zupą. Na koniec dodałem pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Dodałem przyprawy i czosnek. Gotowałem do miękkości warzyw.

Komentarze do przepisu (4)

konhambos 25 lutego
Bardzo lubie, choc przyznaje, ze jeszcze nigdy nie gotowalam.
Zdjecie wyjatkowo piekne! :)
Futka 25 lutego
Wyborna grochówka. Pyszna i aromatyczna <3
Obserwator 09 marca
Dziękuję
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kilka kości wędzonych,
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 400 g łuskanych połówek grochu
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 sztuki kiełbasy wędzonej
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
Składniki