Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,a zarazem sycąca i rozgrzewająca :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Składniki
Groch moczę na noc. Do garnka wlewam wodę i kości wędzone. Odszumowuje i dodaje przesmażony wędzony boczek,cebulkę w kostkę i 4 ząbki czosnku drobno pokrojone. Następnie dodaje groch,degustę,liść laurowy,kilka ziarenek pieprzu,ziele angielskie, seler i pietruszkę w kawałku,a marchewkę w kostkę. Gotuję aż groch będzie na pół miękki. Następnie dodaję ziemniaki w kostkę, doprawiam magą i gotuje do miękkości ziemniaków. Na koniec posypuję obficie majerankiem.