Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Groch płuczę a następnie zalewam wodą tak na około 5-6 godzin.Do większego garnka wlewam wodę ok jednego litra i dodaję groch z wodą w której się moczył oraz przyprawy kostkę sól pieprz wegetę i gotuję ponad godzin. Nie gotuję pod przykryciem bo na grochu robią się burzyny i lubi to wykipieć Groch się gotuje a ja kroje marchew pietruszkę ziemniaki cebulę oraz wędliny w kostkę .Kiedy groch jest prawie miękki dodaję marchew i pietruszkę a po jakiś 10 minutach ziemniaki .W międzyczasie podsmażam cebule a kiedy się zeszkli dodaję pokrojone wędliny Kiedy całość już jest zrumieniona przekładam do garnka z grochem i jarzynami. Wszystko jeszcze chwilę gotuję na małym ogniu tak żeby wszystko się połączyło aromatem wędlin Na koniec doprawiam jeszcze do smaku i wtedy dodaję majeranek. Wody jak jest za mało to wcześniej można dolać tylko gorącej. Wszystko zależy czy ktoś woli zupę bardziej czy mniej zagęszczoną.