Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęsta zupa z brukselką na rosole"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8165
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 182
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8165
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 182
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 400
Składniki
Do dużego garnka wrzuć umyte udko kurczaka. Zalej je wodą i zagotuj. Zdejmij z wierzchu szumowiny.
Włoszczyznę obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dorzuć do wywaru razem z ziarenkami ziela angielskiego i liściem laurowym.
Po kilku minutach gotowania dodaj brukselkę. Zdejmij z ognia, gdy będzie miękka.
Kurczaka wyjmij, pokrój na małe kawałki i rozłóż do talerzy. Wlej zupę, a do każdej porcji dodaj po łyżce śmietany, pokrojone w kostkę jajka oraz posiekane zioła.
Czas: 45 min. 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV