Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsta zupa krewetkowa"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Cebulę obierz i drobno poszatkuj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Przesmaż na złoto cebulę. Paprykę umyj, osusz. Przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w paski. Dodaj do cebuli, obsmaż krótko.
Warzywa zalej wywarem (może być z kostki). Wrzuć obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodaj liść laurowy, sporą szczyptę soli oraz łyżeczkę suszonego oregano i szczyptę gałki muszkatołowej.
Gotuj zupę 25 minut. Dodaj opłukane krewetki, mleko i osączoną kukurydzę. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj np. z białym pieczywem.Źródło: Świat kobiety