Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsta zupa grzybowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Grzyby opłukać, namoczyć na noc lub na godzinę w gorącej wodzie. Ugotować w dwóch szklankach wody. Cebulkę obrać, posiekać, zeszklić na łyżce masła. Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce.
Masło rozgrzać lekko, wrzucić warzywa i przesmażyć chwilkę, mieszając. Dodać cebulkę i chwilę razem smażyć. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę. Bulion podgrzać, wrzucić warzywa wraz z ziemniakami, gotować do miękkości.
Grzyby odcedzić, drobno posiekać, wywar zachować. Gdy warzywa będą już miękkie, zmiksować je z bulionem. Powstałą zupę połączyć z wywarem grzybowym, dodać posiekane grzyby. Śmietanę zahartować, dodać do zupy. Doprawić do smaku.Źródło: Twoje Imperium