Gazpacho z oliwkami i peperoncino

Gazpacho z oliwkami i peperoncino
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: MP3-ka
Kolejna wersja pysznej zupy, tym razem na ostro.

Składniki

  • 3x 400g pomidory w puszce, 1średni ogórek,
  • 1 papryka (zielona lub czerwona), kilka listków bazylii,
  • pieprz - 1 łyżeczka, sól -1 łyżeczka,
  • peperoncino - centymetrowy kawałek,
  • kilka sztuk oliwek (6-10), 2 ząbki czosnku,
  • dodatkowo: kilka słodkich suszonych pomidorów

Przygotowanie

  1. Ogórka i paprykę kroimy w mniejsze kawałki.
    Następnie wszystkie warzywa i przyprawy wrzucamy do blendera. Miksujemy.
    Chłodnik nakładamy na talerz, polewamy odrobiną oliwy.
    Można go udekorować bazylią, oliwkami lub pokruszonym lodem.
    Zamiast pomidorów z puszki można użyć świeżych.

Składniki
  • 3x 400g pomidory w puszce, 1średni ogórek,
  • 1 papryka (zielona lub czerwona), kilka listków bazylii,
  • pieprz - 1 łyżeczka, sól -1 łyżeczka,
  • peperoncino - centymetrowy kawałek,
  • kilka sztuk oliwek (6-10), 2 ząbki czosnku,
  • dodatkowo: kilka słodkich suszonych pomidorów
Składniki