Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frikadelu: zupa z klopsikami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 161
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 161
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w kostkę. Zalać bulionem, dodać przyprawy, czosnek i gotować na małym ogniu. Zebrać tworzącą się pianę.
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Zmieszać z mięsem, dodać jajko, sól, pieprz, wyrobić na gładką masę. Formować klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucać do bulionu i gotować 15-20 minut.
Posypać zieleniną, każdy talerz zupy ozdabiać kleksem gęstej śmietany i podawać.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium