Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki to potrawa, która dość często gości na polskich stołach. Świetnie smakuje i jest idealnym posiłkiem w okresie zimowym.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
Flaki dokładnie umyć, włożyć do garnka zalać wodą, gotować około 5 minut, odcedzić. Ponownie wlać czystą wodę, zagotować, czynność tę powtórzyć 2- 3 razy. Następnie zalać wodą, dodać kostkę rosołową, pokrojoną marchewkę i pasternak, gotować około 1 godziny.
Pod koniec gotowania dodać pokrojony w pół krążki por.
Koncentrat wymieszać z niedużą ilością wody i mąką.
Połączyć z zupą, dodać majeranek i suszony lubczyk, gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.