Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki wołowe z dodatkiem wywaru i mięsa wieprzowego są treściwe i smaczne. W sam raz na chłodne jesienne dni.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34642
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 181
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34642
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 181
Składniki
Flaki dokładnie wypłukać i kilkakrotnie obgotować zmieniając wodę. Mięso wieprzowe umyć, włożyć do zimnej wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, gałązkę lubczyku i gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, pokroić w słupki.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać startą na tarce jarzynowej marchew i pietruszkę, podsmażyć.
Do wywaru z mięsa wsypać flaki, gotować około pół godziny. Połączyć z warzywami, gotować do miękkości.
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę wymieszać z papryką,. Połączyć z zupą, dodać majeranek, gałkę muszkatołową, mięso, zagotować. Doprawić do smaku, wymieszać z posiekanym świeżym majerankiem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.