Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso drobiowe w rosole, mięso z rosołu, szybkie, proste
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Składniki
Gotujemy mięso z kurczaka ( udka, ćwiartki bądź porcje rosołowe lub używamy ugotowanego mięsa i rosołu np. z poprzedniego dnia- mięso kroimy na małe kawałki) i przyprawiamy sola pieprzem zielem angielskim, liściem laurowym i majerankiem ( można dodać jeszcze inne przyprawy, które lubimy w rosole)
Mięso po ugotowaniu ( jeśli było świeże ) wyjmujemy i kroimy na małe kawałki i wrzucamy do rosołu następnie przyprawiamy zahartowaną śmietana ( bądź jogurtem, z małą ilością ciepłej zupy) i mąki. Gotowe jeść samą zupę lub z pieczywem