Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki po zamojsku różnią się od tradycyjnych dodatkiem pomidorów. Ja lubię flaki ze dość pikantne i ze sporą ilością warzyw.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Składniki
Flaki płuczemy i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu wrzenia, odlewamy wodę. Powtarzamy jeszcze raz. Marchew, pietruszkę, selera i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy. Na oleju smażymy warzywa, aż lekko się zarumienią. Zalewamy wodą i dodajemy obgotowane flaki, pomidory, ziele, liście, gałkę, imbir, pieprz, papryki mielone, sos sojowy i koncentrat. Gotujemy około godzinę, aż flaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek. Doprawiam do smaku. Podajemy z pieczywem.